RETAIL

În cazul super-marketurilor sau hyper-marketurilor, magazinelor, farmaciilor şi altor business-uri din industria de retail este nevoie de diferenţiere faţă de competitori. Aceasta, însă, presupune timp, efort şi costuri suplimentare.

Parfumul are puterea de a influenţa starea consumatorului şi implicit să stabilească o relaţie emoţională cu acesta. Alegerea unui miros specific, cu care consumatorii pot asocia magazinul, va duce la o experienţă unică şi memorabiliă, pe care cel mai probabil vor dori să o repete.

Experimentele realizate în magazinele de îmbrăcăminte au arătat că în urma difuzării parfumului cu aromă de vanilie, în zonele dedicate hainelor de damă, vânzările s-au dublat. Să ne imaginăm că intrăm într-un magazin de jucării pentru copii în care miroase a gumă de mestecat, fapt ce ne aminteşte de copilărie. Apoi intrăm într-un alt magazin identic, unde miroase a plastic de la jucării. Din ce magazin tindem să facem cumpărăturile? Cei mai mulţi vor alege prima variantă pe care o vor percepe mai sigură pentru copii.

1727